RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Пропажа ікон в Києво-Печерській лаврі: в поліції зробили несподівану заяву

Міністерство культури не повідомляло правоохоронцям про недостачу ікон в Києво-Печерській лаврі, кримінальних справ відкрито не було.

Про це повідомили в головному слідчому управлінні Національної поліції, передає "Українська правда".

"Відповідно до інформації слідчого управління ГУ Нацполіції у Києві… та Єдиного реєстру досудових розслідувань, кримінальні провадження за вказаним у запиті фактом (зникнення культурних цінностей з Лаври, про який повідомляв Мінкульт – УП) за слідчими підрозділами ГУНП у Києві не значаться", - відповіли в поліції на інформаційний запит журналістів видання.

Журналісти зокрема цікавилися, скільки і за якими статтями КК було відкрито кримінальних проваджень, а також чи відомо правоохоронцям точну кількість зниклих артефактів і їх приблизна вартість.

Правоохоронці повідомили, що не отримували звернення від Мінкульту про брак культурних цінностей, які знаходяться в Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", міністр культури України Євген Нищук в прямому ефірі одного з телеканалів заявив про те, що у Києво-Печерській лаврі виявили пропажу кількох цінних ікон.