RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У лютому Україну накриє сильна магнітна буря: названо дати і способи захисту

У лютому 2019 року очікуються кілька магнітних сплесків.

Про це повідомляє "Сьогодні".

Зокрема, незначні магнітні коливання можливі на початку лютого, 1 і 2 числа, а також на завершення місяця - 22, 27 і 28 числа.

Сильна магнітна буря очікується на початку третьої декади місяця - в період з 19 по 21 лютого.

В період сильних магнітних бур навіть у здорової людини може розболітися голова, з'явитися втома і нездужання, а також безпричинно погіршитися настрій. Тим паче люди, залежні від перепадів космічної погоди, чіткіше відчувають на собі навіть незначні сплески сонячної активності.

У особливо чутливих людей під час магнітних бур організм реагує гостріше: порушується робота серцево-судинної системи, загострюються хронічні захворювання, може підвищуватися артеріальний тиск і рівень адреналіну в крові, з'являються занепокоєння і страхи.

Щоб уникнути негативного впливу сонця в період магнітних бур, медики рекомендують не навантажувати себе надмірною фізичною роботою, більше відпочивати, уникати стресових ситуацій, а також дотримуватися правильного раціону харчування і водного режиму. Також під час магнітної бурі обмежте далекі переміщення і поїздки та обов'язково тримайте під рукою необхідні ліки.

Нагадаємо, про погоду на початок лютого читайте в матеріалі "Апострофа": Весна на півдні і нестабільний "мінус": синоптики розповіли про погоду на тиждень.