RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Спроба вивезення тонн золота в Росію і вбивства протестувальників: що зараз відбувається в Венесуелі

У Венесуелі, охопленій протестами проти президента Ніколаса Мадуро, депутати Національної Асамблеї вимагають пояснити ситуацію зі спробою вивезення в Росію близько 20 тонн золота.

Про це повідомляється на Twitter сторінці венесуельського парламенту.

За інформацією депутатів, літак за золотом вже прибув з Москви в Каракас.

У той же час, Сполучені Штати Америки дозволили лідеру місцевої опозиції Хуану Гуайдо отримати контроль над деякими активами Венесуели, які знаходяться на рахунках американських банків.

"Ця сертифікація допоможе легітимному уряду Венесуели захистити ці активи на благо венесуельців. Ми закликаємо інші уряди визнати Хуана Гуайдо тимчасово виконуючим обов'язки президента і зробити аналогічні кроки для захисту спадщини Венесуели від подальшого розкрадання з боку корумпованого режиму", - йдеться в повідомленні.

Пізніше стало відомо, що Верховний суд Венесуели заборонив Гуайдо залишати країну. Також суд заморозив банківські рахунки політика і наклав заборону на операції з нерухомістю.

Нагадаємо, в ході протестів проти президента Венесуели Ніколаса Мадуро загинуло вже 40 осіб. Затримано були 850 осіб. Як повідомляється, з числа загиблих 26 було застрелено проурядовими силами, п'ятеро вбиті під час обшуків будинків, 11 людей стали жертвами грабіжників.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Переворот в Венесуелі: яке майбутнє чекає країну, і при чому тут Росія.