RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Криму затримали людину Кадирова із золотим пістолетом: опубліковані фото

В окупованому Криму в місті Саки в ніч з 5 на 6 лютого співробітники російської поліції затримали Мурада Саїдова, помічника постійного представника Чечні в Криму.

Про це повідомляє "Новая газета", посилаючись на джерело, знайоме з ситуацією.

Зазначається, що Саїдов з групою з десяти чоловік прибув в ресторан при готелі "Встреча" в Саках. Вони зустрілися з підприємцем Ібрагімом Алієвим, який також прибув на зустріч не один. Саїдов запропонував Алієву віддати йому частку в своєму готельному бізнесі. Той відповів відмовою. В результаті зав'язалася бійка, Алієв отримав тяжкі тілесні ушкодження.

За інформацією екс-помічника віце-прем'єра Криму Олександра Таліпова, Мурад Саїдов, крім іншого, пропонував Ібрагіму Алієву "кришування".

Таліпов опублікував в Facebook фото затримання Саїдова і його компаньйонів. На фото видно, що серед вилученого у них зброї є як мінімум три звичайних пістолети, одну рушницю і один золотий пістолет. Серед вилучених боєприпасів - патрони для зброї обмеженого ураження.

На зустріч представники Чеченської республіки прибули на автомобілі Hummer з московськими номерами.

Глава Чечні Рамзан Кадиров в свою чергу заявив, що, за його інформацією, вилучена у Саїдова і компаньйонів зброя "є травматичною і має необхідні дозвільні документи".

"За моїм дорученням в тому, що трапилося розбираються депутат Держдуми Адам Делімханов і постпред в Криму Іса Хачукаєв. Я зажадав дати принципову і об'єктивну оцінку. За отриманою інформацією, вилучена зброя є травматичною і має необхідні дозвільні документи. У нас в країні на руках у населення мільйони одиниць травматичного і мисливської зброї. Її володіння і носіння з дотриманням закону, не є злочином", - написав він у соцмережі.

За його словами, Саїдов і Алієв давно знайомі, у них ділові відносини.

"Розбіжності виникли через взаємних претензій по бізнесу. Вони будуть врегульовані справедливо і в суворій відповідності з законом", - заявив Кадиров.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Сімферополі людина Кадирова вплуталася в масову бійку з кримськими татарами.