RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Скільки найманців Путіна знаходяться на Донбасі: в Радбезі ООН озвучили цифру

На окупованому Донбасі перебувають понад 35 тисяч представників російських збройних формувань, яких курують понад дві тисячі регулярних військових РФ.

Про це заявив постпред України в ООН Володимир Єльченко на засіданні Радбезу, передає "Ліга.Новини"

"Збройні сили в 35 тисяч чоловік на окупованому Донбасі отримують підтримку 2100 російських регулярних військовослужбовців - головним чином на командних посадах", - підкреслив Єльченко.

За його словами, багато хто з кураторів мають великий досвід служби в Сирії.

"Загальна чисельність військовослужбовців ударної наступальної групи на російсько-українському кордоні, включаючи групи на окупованих територіях і на територіях, які прилягають до окупованих територій Донбасу і Криму - 87 тисяч 750 осіб", - сказав постпред України в ООН.

Він підкреслив, що за станом на початок лютого, російські збройні формування в Донбасі мали в своєму розпорядженні 496 основних бойових танків.

Єльченко зазначив, що це можна порівняти з арсеналами таких країн, як Німеччина, Франція або Індонезія.

Дипломат додав, що в ОРДЛО знаходяться 938 бойових броньованих машин (аналогічно Перу і Кувейту), 128 реактивних систем залпового вогню (трохи менше, ніж в Індонезії), 776 артилерійських систем, включаючи самохідну артилерію (можна порівняти з кількістю в таких колишніх членів Ради безпеки, як Казахстан і Ефіопія).

Як повідомляв "Апостроф", Україна в Радбезі ООН потролила нездорову заклопотаність Росії.