RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

СБУ повідомила про масштабну атаку хакерів на сайт Центрвиборчкому

Невстановлені хакери намагалися провести кібератаку на комп’ютерне обладнання, що забезпечує роботу офіційного інтернет-сайту ЦВК.

Про це йдеться у заяві Служби безпеки України.

Як зазначається, кібератака була спрямована на блокування доступу користувачів до інформації про підготовку до чергових виборів президента України.

Було встановлено, що атака проводилася за технологією "http flood", через генерацію постійних запитів, які ускладнювали роботу інформаційної системи та блокували можливість доступу звичайних користувачів.

"Для проведення кібератаки зловмисники використовували розгалужену мережу сайтів на базі неоновленої версії системи WordPress, що дозволило хакерам без відома власників використати їх для генерації об'ємних запитів", - розповіли в СБУ.

З метою локалізації кібератаки та усунення її негативних наслідків фахівцями здійснено низку практичних заходів, що дозволили припинити негативний вплив на роботу веб-ресурсу ЦВК.

Наразі в СБУ вивчають ймовірну причетність до організації кібератаки російських спецслужб та підконтрольних їм хакерських угруповань.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про успішну кібератаку спецслужб США на Росію.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоПодії
Теги: