RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

СБУ затримала російського шпигуна з команди Кернеса: фото, відео і всі подробиці

Українська контррозвідка 5 березня затримала заступника директора одного з департаментів Харківської міської ради за підозрою в державній зраді на користь Росії.

За інформацією Depo.ua, затриманий - заступник директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Семен Хмельницький.

Відзначається, що в 2017 році на території Росії Хмельницький був завербований полковником ФСБ Олександром Ушаковим. Сам чиновник сказав СБУ, що познайомився з Ушаковим в 2016 році, після чого останній створив канали зв'язку, зокрема, в месенджерах.

"Мені ставилися завдання і питання, відповіді на які я повинен був підготувати. Отриману інформацію я передавав по вже створеним каналах зв'язку або особисто пі час зустрічей. Були цікаві теми соціально-політичної, соціально-економічної ситуації, молодіжного руху, дій по виборного процесу, співробітникам місцевих чиновників ", - сказав чиновник на відео, оприлюдненому ФСБ.

В СБУ пояснили, що Ушаков фігурує як "помічник освіти Нижегородської області". Посада використовується як прикриття.

За даними слідства, перше знайомство Хмельницького і Ушакова сталося в 2016 році в місті Нальчик Кабардино-Балкарської республіки, де український чиновник перебував з туристичною метою.

"Громадянин України був досить цінним джерелом інформації для російських спецслужб", - зазначив спікер СБУ.

Зустрічі Ушакова та Хмельницького відбувалися в місті Білгород (Росія), Прага (Чехія), Салоніки (Греція). Свої поїздки український чиновник легендованого туристичною метою або участю в громадських заходах.

Хмельницький, за даними СБУ, збирав і передавав інформацію про організації, діяльність і фінансування релігійних громад, національно-патріотичних організацій, їх проекти, керівників цих організацій і харківських чиновників.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні розкрили мережу шпигунів і бойовиків Кремля.