RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Названо прізвища героїв ЗСУ, які влаштували бойовикам на Донбасі криваву п'ятницю

Стали відомі прізвища бійців ЗСУ, які дали гідну відсіч бойовикам НЗФ на Донбасі і змусили їх відступити.

Про це йдеться на сайті ООС.

"Близько 14 години під прикриттям вогню з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог намагався підійти ближче до взводного опорного пункту однієї з бригад Об'єднаних сил на Донецькому напрямку. У відповідь наші захисники відкрили вогонь. Противник продовжив обстріл інших опорних пунктів батальйону, застосувавши станкові протитанкові гранатомети.

Старший сержант Сергій Поліщук, сержант Сергій Резніченко та старший солдат Євген Мисечко влучним вогнем примусили ворога відступити. Водночас противник продовжував прикривати вогневими засобами свій відступ. Намагаючись змінити свою вогневу позицію, наші захисники отримали поранення", - йдеться у повідомленні.

Усім трьом військовослужбовцям було своєчасно надано медичну допомогу, загроз їхньому життю немає.

Також, згідно з повідомленням, о 19 годині противник розпочав мінометний обстріл позиції бригади Об'єднаних сил, яка обороняє Луганщину.

"Солдат Михайло Рацин відкрив у відповідь вогонь зі станкового протитанкового гранатомету, примусивши ворога припинити вогонь. Одночасно з його пострілом неподалік розірвалася міна 82-го калібру, внаслідок чого наш захисник отримав легке осколкове поранення", - повідомляє прес-служба ООС, додаючи, що військовослужбовець отримав необхідну медичну допомогу і йогостан здоров'я задовільний.

Водночас близько 19 години окупанти обстріляли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї взводний опорний пункт однієї з бригад, що виконує бойові завдання неподалік Горлівки. Пересуваючись ходом сполучення до спостережного посту, отримав поранення бойовий медик підрозділу солдат Олександр Журавель. Повідомляється, що Олександр сам надав собі медичну допомогу та був евакуйований. Загроз для його життя немає.

За звитягу та мужність поранені військовослужбовці подані до нагородження.

Як повідомляв "Апостроф", в зоні ООС на Донбасі з 24.00 8 березня встановлюється режим припинення вогню.