RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Згвалтування ветерана АТО в колонії: жертві намагаються закрити рот

На ветерана АТО, згвалтованого в колонії Бердянська, діє пресинг, щоб він замовк і не розповідав про надзвичайну подію.

У цьому впевнена координатор "Медійної ініціативи за права людей" Ольга Решетилова, яка написала про це в Facebook.

"Вчора о 22:30 нашому бійцю подзвонив заступник начальника місцевого відділення поліції і зажадав негайно з'явитися в поліцію. Як я вже писала, у Саші після знущань над ним нестабільний психічний стан, він занервував і пішов в поліцію, не дивлячись на всі протести рідних. Там Сашу чекали військові прокурори. Вони вимагали у нього писати якісь заяви про те, що у Саші немає інших претензій, крім питання соціальної допомоги від військкомату. На щастя, мамі вдалося вчасно прорватися в кабінет і забрати Сашу з відділення", - напис ал він.

А вже в середу, 13 березня, за її словами, поліцейські заявилися додому до Олександра з наказом доставити його у відділення. На цей раз вдалося від поліцейських "відбитися".

"Я подзвонила військовому прокурору, який так наполегливо хотів отримати якісь заяви від Саші. Поки прізвище не називаю, але, якщо продовжать кошмарити, назву всіх", - додала Решетілова.

Вона стверджує, що прокурор сказав їй, що випадково дізнався історію Олександра і вирішив поцікавитися, чи все у нього добре.

Крім того, за відомостями Решетилової перевірка того, чому засуджений діючий військовослужбовець відбував покарання в колонії, а не в дисбаті, ще не почалася. А після зустрічі з прокурорами у Олександра трапився черговий зрив.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилися нові деталі згвалтування у в'язниці учасника АТО.