RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В чергах на виїзд з окупованого Донбасу сталося дві трагедії за день

15 березня на контрольних пунктах в'їзду-виїзду "Новотроїцьке" і "Майорське" померли двоє громадян України, які хотіли залишити окуповану територію Донецької області.

Про це повідомили в прес-центрі операції Об'єднаних сил.

10:35 на КПВВ "Новотроїцьке" під час поїздки від блокпоста "Березове-2" стало зле 64-річному чоловікові. Швидка допомога прибула на місце у 10:45, але медики лише констатували факт смерті громадянина. Попередній діагноз - інфаркт.

На КПВВ "Майорське" стало погано ще одному українцю. За інформацією ООС, в 11:40 він втратив свідомість, з 12:00 до 12:15 медики намагалися врятувати йому життя. В результаті чоловік помер.

"Українська сторона СЦКК заявляє, що зазначені випадки сталися внаслідок того, що представники збройних формувань Російської Федерації продовжують практику створення довгих черг для мирних жителів під час перетину лінії розмежування, що практично робить неможливим надання своєчасної і кваліфікованої медичної допомоги найбільш незахищеним верствам населення", - повідомили в прес-центрі ООС.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 11 січня в окупованій Горлівці у черзі на перетин лінії розмежування померли троє людей.