RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

14 квітня

Всі новини

​Пройшов Зеленопілля: у Львові помер ветеран АТО, опубліковано фото

У суботу, 16 березня, у Львові помер український військовослужбовець, учасник АТО 39-річний Володимир Гера.

Про це повідомляють на сторінці "Яворівська районна рада" в Facebook.

"Сьогодні, 16 березня, перестало битися серце нашого земляка - Гери Володимира Михайловича - командира бойової машини батареї протитанкових керованих ракет протитанкового артилерійського дивізіону", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що Володимир народився 1 квітня 1979 року. Його рідне село, де він виріс - Чернилява - Яворівського району Львівської області.

Як тільки почалася війна Герой був мобілізований, воював під містом Зеленопілля на Донбасі. Після демобілізації підписав контракт з 24 бригадою ім. короля Данила, брав участь в обороні села Кримське. Звільнився з лав воїнів 12 жовтня 2017 року.

Відзначають, що причиною смерті ветерана АТО було захворювання, яке пов'язане з військовою діяльністю. Вдома у Володимира залишилися дружина і двоє дітей - син і дочка. Поховають Героя в неділю, 17 березня, на місцевому кладовищі на його Батьківщині.

Як пише ресурс LMN, товариші по службі відгукуються про Володимира Геру, як про доброгодушну й гарну людину.

"Дуже шкода. Хороший і добрий чоловік. Справжній друг, на нього можна було покластися. У 2014 нам обом прийшли повістки. Володя тоді навіть не думав, щоб ухилятися. Відразу пішов до військкомату. Говорив, як будемо сидіти, держави не буде, потім дітям в очі дивитися не зможемо. Нас правда розкинуло на фронті по різні боки. Володимир був під боями в Зеленопіллі, якраз тоді як їх бригаду розстріляли з боку російських найманців. Тоді дуже багато наших хлопців загинуло. Володя пережив багато. Через всі ці переживання, стреси і недосипання, напевно і розвинулася у нього хвороба. Вже потім після демобілізації, як пішов служити за контрактом, у нього виявили дуже великий цукор в крові. Розвився діабет", - розповів про покійного побратим Володимир Хлян.

Також він додав, що здоров'я Володимира різко погіршилося кілька днів тому. Його забрали в лікарню, де він і помер.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві посеред вулиці впав і помер ветеран АТО.