RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Катастрофа MH17 на Донбасі: на Заході дали важливу раду Україні і назвали термін фінального вердикту

Адвокат Джеррі Скіннер розповів про те, як просувається розслідування катастрофи МН17 на Донбасі.

"Україна може і повинна використовувати більше правових інструментів. Є кілька судів, які дозволяють вам спробувати притягнути до відповідальності державу за такий тип злочинів. Є дипломатичні засоби, економічні санкції і, звичайно, військові інструменти. Хоча я не прихильник подальших військових дій. Україна зробила те, що було потрібно для захисту свого народу і його волі", - сказав він.

Юрист нагадав, що Україна подала до ЄСПЛ чотири позови, один з яких був відхилений.

"Інші мають невелике охоплення і розглядають специфічні питання, що стосуються малих груп людей. Я звертався з пропозицією подати всеосяжний позов щодо компенсації за окупацію території, порушення суверенітету, захоплення об'єктів промисловості, примусове переміщення населення, 2 млн біженців, знищення інфраструктури і вбивство більш ніж 20 тис. цивільного населення. Зв'язувався з юристами Міністерства закордонних справ України, але поки що вони не зацікавлені в переговорах. Втім, я досі відкритий до діалогу. Проти ворога, який робить все, що йому заманеться, потрібно застосовувати всі наявні засоби", - додав Скіннер.

Рішення суду по катастрофі буде прийнято у другій половині 2019-го або на початку 2020-го.

"Путін і Росія можуть ніколи не визнати, що це зробили вони. Однак їм доведеться мати справу з усіма тими проблемами, які їм створить рішення суду за позовом рідних", - сказав адвокат.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські прикордонники затримали бойовиків з банди "Схід", який "охороняв" уламки малайзійського пасажирського літака рейсу MH17, збитого на окупованому Донбасі.