RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Під Черніговом лікар довів до смерті породіллю з немовлям: фото і рішення суду

Через лікарську недбалість в місті Сновськ, Чернігівської області, померла мати-породілля і її новонароджена дитина.

Про це повідомляє "Судово-юридична газета".

У Анастасії та Ігоря Горбатенко, жителів Семенівки Чернігівської області, повинен був народитися хлопчик-первісток. Однак при пологах Анастасія, якій робили кесарів розтин, померла, а через 1,5 місяці помер і новонароджений.

Розслідування підтвердило факт неналежного виконання своїх функцій анестезіологом Миколою Мохнюком, який на момент трагедії працював завідувачем реанімації Сновської центральної районної лікарні.

"Принаймні, комісія, яка розглядала цей випадок, оцінила всі факти і прийняла відповідне рішення. Потім слідством була призначена судово-медична експертиза, яка визначила, що саме призвело до смерті і стало причинним зв'язок між діями лікаря і тими наслідками, які ми на сьогодні маємо", - зазначив адвокат потерпілих.

В результаті суд виніс вирок: два роки позбавлення волі і такий же термін позбавлення права займатися лікарською діяльністю.

За словами родичів Анастасії, незважаючи на очевидні докази, своєї провини анестезіолог не визнав.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Черняхові Житомирської області під час пологів померла 36-річна жінка, а її дитина народилася мертвою.