RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Під Житомиром назріває лікарський скандал через смерть породіллі та немовляти

У Черняхові Житомирської області під час пологів померла 36-річна жінка, а її дитина народилася мертвою.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції регіону.

Зазначається, що слідчі Черняхівського відділення поліції почали розслідування неналежного виконання професійних обов'язків медичними працівниками.

Підставою для початку кримінального провадження стали попередні висновки судово-медичної експертизи про причини смерті жінки і дитини. У першої розтин показав, серед іншого, геморагічний шок, а в другої - асфіксію.

"Встановлено, що 17 березня близько 5 ранку до Черняхівської лікарні з с. Пекарщина каретою "швидкої" була доставлена 36-річна жінка, вагітна четвертою дитиною. За попередніми відомостями, під час пологів у неї розпочалась сильна кровотеча, яка, серед іншого, й спричинила смерть", - сказано в повідомленні.

Як пояснили правоохоронці, попередня кваліфікація події - ч.2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає відповідальність від 5-річного обмеження волі до 3-річного ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Як повідомляв "Апостроф", раніше під Житомиром чотири людини померли від алкоголю.