RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

На Донбасі розгорається скандал через рішення суду по вбивці "кіборгів"

Мар'їнський районний суд (Донецька область) вирішив не продовжувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для терориста Романа Джумаєва.

Про це повідомляє "Вчасно" з посиланням на волонтера Галину Одноріг.

Відповідне рішення було прийнято в п'ятницю, 22 березня.

"7 квітня Джумаєв знову зможе вийти на свободу. Бойовика, який вбивав наших кіборгів, випускають на волю!" — розповіла вона.

Роман Джумаєв воював на боці бойовиків в бандформуванні "П'ятнашка" восени 2014 року — під Донецьким аеропортом і взимку 2015 — у Дебальцевому. Після цього маріуполець втік до Білорусі.

Як повідомляв "Апостроф", в березні 2016 року в інтерв'ю білоруській службі "Радіо Свобода" Джумаєв розповів, що до війни на Донбасі працював програмістом, а влітку 2014 приєднався до бойовиків ДНР. Брав участь в боях за Дебальцеве і донецький аеропорт проти українських військових.

18 вересня 2017 року Джумаєва затримали в Мар'їнському районі, коли він намагався перетнути лінію дотику з боку ОРДЛО.

4 січня 2018 року кримінальне провадження за звинуваченням Джумаєва було передано в Мар'їнський районний суд Донецької області, а вже 3 травня 2018 року цей суд відпустив бойовика під домашній арешт.

Повторно терорист був затриманий вже в грудні минулого року за напад на поліцейського. Після цього йому знову визначили запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.