RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Названі дивацтва в загибелі в Києві учасника АТО, підозрюваного в гучному вбивстві

Стали відомі дивні обставини загибелі 27-річного Луана Кінгісеппа ( "Лука"), який був другим підозрюваним у справі про зникнення водія Audi Тараса Познякова.

Про це повідомляє видання "Обозреватель".

Відзначають, що у "Луки" були зв'язки в правоохоронних органах. Це підтверджує те, що поліція ніяк не могла його затримати.

"Як не дивно, але нікому не вдавалося затримати другого злочинця Луана Кінгісеппа. Тільки оперативники збиралися його десь брати, він безслідно зникав", - йдеться в повідомленні.

Також підкреслюють, що смерть Кінгісеппа виглядає досить дивною.

"За деякими даними, після вибуху в київській квартирі звідти вибігла дівчина. Офіційна версія загибелі Кінгісеппа - необережне поводження з вибуховим пристроєм. Людина, яка була в зоні АТО, мала зброю і явно вміла поводитися з вибуховими пристроями, так безглуздо загинула", - пишуть у виданні.

Смерть "Луки" загострила той факт, що тепер немає можливості взяти у нього свідчення про місцезнаходження водія Тараса Познякова, який зник, коли взяв пасажирів через сервіс BlaBlaCar.

Один з товаришів по службі "Луки" і "Тофа" (Дмитро Голуб - другий пасажир і підозрюваний у справі - ред.) Розповіли, що вони не вірять у випадкову смерть Кингисеппа: "Він досвідчений боєць. Обидва вони брали участь в боях за Карлівку, Піски, Степанівку. Він не міг випадково підірватися".

Як сказав їх товариш по службі, на Майдані "Лука" одним з перших йшов в бій з "Беркутом" в лютому 2014 року. Після Майдану він з "Тофом" вирушили на Закарпаття, а звідти на схід. "У бою на "Тофа" можна було покластися, і на "Луку" теж. Але одна справа бій, а ось в житті вони були теж агресивними, вони завжди шукали щось відібрати, віджати. У них завжди була жага легких грошей" , - підкреслив колишній військовий. Також за його словами, обидва вони були заклятими "нациками".

Як повідомляв "Апостроф", батько водія Тараса Познякова, який зник разом з попутниками, які скористалися сервісом BlaBlaCar, пообіцяв нагороду тому, хто допоможе знайти сина.