RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Садочки та школи оточив мінами: бойовики склали історію про "кривавого" командира ЗСУ

Бойовики окупованих територій Донбасу активно поширюють фейкові новини напередодні президентських виборів в Україні.

Як йдеться в матеріалі "Апострофа", окупанти повідомляють, що ВСУ активно обстрілюють мирних мешканців у житлових кварталах для якісної телевізійної картинки".

Так, бойовики повідомили, що командир 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади ЗСУ перед журналістами "5 каналу" для "картинки" віддав команду відкрити вогонь з великокаліберних кулеметів і гранатометів по житловим квартам Докучаєвська.

"Здавалося б, після такого кровожерного комбрига повинні були б зняти з посади, але, мабуть, військове начальство цінує його за кмітливість, винахідливість і завидну винахідливість. Вся справа в тому, що у ВСУ катастрофічно не вистачає кадрів (ну кожен день дезертирують в Л/ДНР), ось комбриг і придумав нестандартний вихід із ситуації: оточити протипіхотними мінами садки і дитячі школи в Миколаївці і Гранітному, щоб бійці ДНР не змогли підібратися до позицій української армії", - йдеться в матеріалі.

Бойовики також поширили фейк про те, що керівництво операції Об'єднаних сил "заохочує бійців нагородами за підбиту цивільну техніку".

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофе": Кровожерливі солдати й раби ЗСУ на городі: бойовики "підривають" фейками перед виборами.