RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Екс-ватажок ДНР засмутився через брехню з паспортами РФ на Донбасі

Росія фактично згорнула ідею роздачі паспортів РФ населенню на окупованій частині Донбасу через несподівані результатів першого туру виборів президента України.

Про це у себе в Telegram-каналі написав колишній ватажок бойовиків ДНР Олександр Ходаковський.

Він, зокрема, висловив невдоволення тим, що Росія самоусунулася від впливу на результати виборів в Україні.

"Вся межа нашого впливу - дамо паспорта в ЛДНР - не дамо паспорта в ЛДНР. Розклади помінялися - про паспорта примовкли. Перемагав б Порошенко - видали б, перемагає Зеленський - почекаємо поки, - раптом вдасться домовитися?", - повідомив він.

Також Ходаковський розповів, що головний мотив роздачі паспортів жителям окупованих територій - чергова спроба натиснути на український уряд з боку РФ.

"Замислюється це не з любові до людей, не як вистражданий напівзахід - а як черговий прийомчик впливу на випадок певного сценарію ... Вже і бланки виготовили, і нашим міністрам внутрішніх справ поставили завдання підготувати бази даних, і навіть на федеральних ЗМІ вустами неофіційних осіб тему підсвітили - але не оголосили офіційно, і як би залишили місце для маневру", - уточнив Ходаковський.

За його словами, на даний момент проект заморожений і розпоряджень з Москви щодо його реалізації або згортання не надходило.

"Ніхто не розуміє, що робити далі", - зазначив колишній бойовик.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці квітня російські пропагандисти повідомили про можливу роздачу російських паспортів жителям окупованих територій Донбасу між першим і другим турами президентських виборів. Зазначалося, що в першу чергу паспорти РФ отримають так звані держслужбовці ДНР і ЛНР.