RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​У окупантів нова проблема з Керченським мостом

На Керченському мосту знову вводять обмеження на проїзд великовантажних автомобілів у зв'язку з великою завантаженістю шляхопроводу.

Про це повідомляє кримське видання "Примечания".

Так, в Асоціацію вантажних перевізників та експедиторів Республіки Крим стали надходити скарги на можливе відновлення "табу".

За словами голови Асоціації вантажних Анатолія Цуркін, в скаргах уточнюється, що заборона для вантажних, комерційних автомобілів, загальною масою понад 12 тонн, на пересуванні по Кримському мосту буде введено з 1 травня і на весь літній період.

"Перевізники кажуть, що по той бік мосту бачили інформаційні таблички, і інспектори ДІБДР попереджали їх, що буде закриття моста, і навіть про те, що знову мобілізуються пороми", - пояснює Цуркін.

У Росавтодорі інформацію про заборону руху для вантажівок спростували.

Однак з настанням спеки (з 1 червня) в Криму, в тому числі на Кримському мосту все ж будуть діяти обмеження, введені "міністерством транспорту" республіки.

За словами експертів, вартість послуг поромів, якими до будівництва моста користувалися водії фур, була вкладена в ціну продукції, що перевозиться, хоча після відкриття моста ціна на товари практично не знизилася. Але якби заборона, про яку говорять перевізники, дійсно була б введена, то низка привізних товарів в черговий раз подорожчала б.

Як повідомляв "Апостроф", у Росії визнали, що Кримський міст не виправдав надій росіян і не зміг сприяти зниженню цін в Криму – вартість продуктів на окупованому півострові продовжує зростати.

Раніше повідомлялося, що конструкція залізничної частини мосту через Керченську протоку є дуже нестійкою, і може незабаром завалитися.