RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Варшаві напали на українського актора: фото

Український актор Артем Мануйлов розповів про напад на нього в автобусі в Варшаві, коли він розмовляв по телефону з дружиною українською мовою.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Варшава. Весна. Білий день. Телефонує дружина. “Вибач, кохана. Я зараз в автобусі, не можу говорити. Наберу тебе, коли вийду. Цілую”. А через секунду - удар. Чоловік, що стояв навпроти, чорною важкою торбою вдарив у обличчя. Шок і його крики. “Випєрдаляй стонд! Випєрдаляй!” Брак реакції інших пасажирів. Декілька днів у відділках поліції, на розмовах з правозахисниками", - написав актор.

"Не залишилося жодних слідів. Цього хлопця вже затримала поліція та відправила до психіатричної лікарні, аби дослідити стан його адекватності. Справа дуже неприємна, тому я не міг залишити злочинця без покарання. Я боровся за свої права, і, на щастя, дещо вдалося зробити. Справа триває, бо виявилося, що жертвами агресії цього чоловіка стали ще кілька осіб. Але я першим пішов проти такого хамства і повідомив про нього", - зазначив Мануйлов.

Він також поділився міркуваннями про те, як домогтися справедливості, якщо став жертвою агресії.

"Передусім не дозволити себе спровокувати, самому не стати агресором. Далі (найважче) - не зупинитися, пройти сім кіл перешкод. Вгамувати емоції, які накачують усе тіло адреналіном і заливають очі кров’ю. Повірити у те, що справжня сила не полягає у тому, щоб наваляти у відповідь. Справжня мужність - це, не порушуючи законів, захистити себе і за допомогою відповідних органів покарати агресора. У таких ситуаціях іноземці, які стали жертвами, часто чують від поліції: “Це безнадійна справа, звертайтеся у суд, ми не можемо нічим допомогти”. Важливо не зупинитися. Якщо треба, декілька разів сходити у відділок поліції, залучити всіх знайомих, змусити поліцію звернути увагу на справу. Таке не можна замовчувати, оскільки кожна людина, незалежно від національності, заслуговує на повагу. Закон один для всіх - але його треба відстоювати. Не варто опускати руки. За ким правда, той і сильніший.

Тому раджу вивчити свої права і гідно протидіяти агресії і хамству, якщо подібна ситуація з кимось станеться", - зазначив актор.

Польське видання Fact пише, що чоловіком, які напали на українця виявився викладач філософії Варшавського університету і Університету кардинала Стефана Вишинського Мартін П. Раніше у нього спостерігалися прояви неконтрольованої агресії.

Як повідомляв "Апостроф", у Варшаві 8 березня шість поляків жорстоко побили таксиста-українця через його походження.

Влітку 2018 року в Польщі поблизу Познані троє чоловіків з мачете напали на українських дівчину і хлопця. Пара змушена була переховуватися на території пожежної частини.