RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

На Донбасі вбили захисника України родом із Росії: фото і його історія

У мережі з’явилася історія загиблого у бою на Донбасі 55-річного бійця, який народився в Росії, але батьківщиною вважав Україну.

Історію українського визволителя написала журналіст Анастасія Федченко в Facebook.

"Учора Ігор загинув. Російські окупанти вбили його. Із Ігорем я познайомилась у березні біля Авдіївки. Він усміхався і жартував. Ми записали хороше інтерв'ю. Я зробила сюжет і текст для Повернись живим написала. Ще й місяця не минуло відтоді. Почитайте про Ігоря трохи", - написала журналіст.

Розповідається, що чоловік пішов на війну просто з Майдану.

"У "Донбасі" був, у 56-й бригаді був, зараз у 93-й. Потягало мене. У Пісках був і біля Станиці Луганської. Зараз Авдіївка», - процитувала журналіст бійця.На запитання, чому не сиділося вдома у 2014 Ігор із посмішкою заявив, що його обов’язок обороняти батьківщину та її незалежність.

"Сам він народився у Росії, батько – росіянин, мама – українка. Коли Україна здобула Незалежність, Ігор переїхав сюди, як каже, повернувся на Батьківщину. Отримав громадянство. І ніколи не думав, зізнається, що доведеться воювати з тими, кого справді вважав якщо й не братами, то точно не ворогами. Однак не пробачив Росії агресію", - розповіла журналіст.

У свої 55 боєць не скаржився, що важко копати чи укріплювати позиції, переносити фронтовий побут.

"Якби було важко, я б на печі сидів", - сміється"", - цитує Ігоря Анастасія Федченко.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з’явилася зворушлива історія 20-річного добровольця-парамедика "госпітальєра" Миколи Волкова "Смурфіка", який отримав серйозне поранення на Донбасі і перебуває у тяжкому стані.