RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Стало відомо про випробування нової зброї бойовиками на Донбасі

Міжнародні спостерігачі зафіксували на Донбасі використання нових систем озброєння бойовиками.

Про це повідомляє прес-служба ООС.

Відзначають, що збройні формування Російської Федерації продовжують використовувати тимчасово окуповані території Донбасу як полігон для випробування нових систем озброєння. Цей факт помічають вже протягом двох місяців.

За цей час задокументували використання бойовиками систем "Пошук" Р-161-A2M, автоматизованої станції перешкод Р-330Ж "Житель", комплексів радіоелектронної боротьби "Тірадо 2" і СБ 341В "Леєр 3", радіолокаційної станції артилерійської розвідки і цілевказівки 1Л259, а також інших систем.

Крім цього спостерігачі фіксували і спроби збройних формувань РФ використовувати безпілотні літальні апарати під час спостережних польотів, як і СММ ОБСЄ. При цьому, під "прикриттям" апаратів Місії російськими загарбниками застосовувалися як наглядові, так і ударні БПЛА.

Також бойовики регулярно впливають на безпілотні літальні апарати СММ ОБСЄ засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ). Згодом вони виводять їх з ладу або повністю ламають. Це ставить під загрозу ефективний моніторинг ситуації безпеки як уздовж лінії розмежування, так і на тимчасово окупованій території України.

"В останній раз СММ ОБСЄ втратила безпілотний літальний апарат дальнього радіусу дії 19 квітня 2019 поблизу Горлівки. Перед падінням навігаційна апаратура літального апарату протягом години піддавалася потужному впливу радіоелектронних засобів, через що зв'язок з БПЛА був втрачений, а місцезнаходження апарату досі невідомо. Крім Місії ОБСЄ, роботу засобів РЕБ в цей же час і в тому ж районі зафіксували відповідні підрозділи українських військових", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що дії російських окупантів безперечно вказують як на наявність на тимчасово окупованій території України коштів, що перебувають на озброєнні виключно Збройних сил РФ, так і на присутність російських військових, які є співучасниками злочинів російської влади на українській території.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики так званої ДНР похвалилися, що отримали на озброєння російську систему ППО "Стріла 10".