RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Під Києвом спіймали банду, яка майже рік тримала чоловіка в заручниках: фото і відео

Банда злочинців тривалий час утримувала силою 47-річного чоловіка в будинку під Києвом.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Таке повідомлення надійшло від потерпілого до правоохоронних органів. Він заявив, що з лютого 2018 року по березень цього року його насильно утримували в орендованому будинку в Київській області. Також чоловікові погрожували пістолетом, били і відібрали документи на квартиру. За словами заявника, вони хотіли відібрати його квартиру, яку він отримав у спадок. Також за цей час чоловікові вдавалося кілька разів збігати, але його знаходили зловмисники.

Правоохоронцям вдалося встановити інформацію про викрадення чоловіка. Так, потерпілого насильно посадили в автомобіль і відвезли в невідомому напрямку.

"Під час санкціонованого обшуку в приватному будинку, де утримували заручника, було виявлено та вилучено мобільні телефони, два пакети з речовиною рослинного походження зеленого кольору і порошкоподібною речовиною білого кольору, документи, знаряддя для нанесення тілесних ушкоджень: молотки, спеціально оснащені палиці, ножі і бойові патрони", - зазначив начальник Подільського управління поліції Владислав Іщенко.

Правоохоронці довели причетність сімейної пари до скоєння злочину. Їх затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Ними виявилися жителі Київської області, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності.

В рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України, тривають заходи щодо встановлення всіх фігурантів і їх причетності до скоєння аналогічних злочинів. Зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв "Апостроф", в селищі Требухів правоохоронці провели операцію зі звільнення підприємця, якого раніше викрали в Києві.