RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

​Зеленський може повернути Донбас Україні: в Росії озвучили варіант

Крим не буде українським, а ось Донбас новообраний президент Володимир Зеленський може повернути, якщо "підійде з душею".

Таку думку висловив російський політтехнолог Станіслав Бєлковський в інтерв'ю "Обозревателю".

"Крим залишиться у складі Росії надовго, не потрібно плекати ілюзій. Донбас, мені здається, якщо вдасться переконати його жителів, що це була велика помилка, їх можна швидко інтегрувати. І в цьому сенсі Володимир Зеленський ефективніший Петра Порошенка. Потрібно з душею підійти, мовляв, хлопці, вам не здається, що ви сильно помилилися? Зеленський для цього більш придатний", - вважає експерт.

Він також переконаний, що Росія погодиться залишити Донбас в спокої, аби вийти з "дурної ситуації".

"Оскільки Росії потрібно виходити з цієї безглуздої ситуації, можна знайти спільну мову. Ось Крим не віддадуть - це абсолютно точно. А Донбасу треба просто сказати: "Хлопці, давайте по-нормальному поговоримо", що, власне, пан Зеленський і пропонує", - розповів Бєлковський.

До того ж, за його словами, вирішальна роль по поверненню окупованих територій на сході України належить її жителям.

"За великим рахунком, якщо більшість жителів Донбасу вирішать, що ця істерика була ні до чого, то вони повернуться до складу України і Росія це визнає. Вона ж ніколи не визнавала ці території своєю частиною. Росія вважає Донбас частиною України. Тому переговори потрібно вести з жителями Донбасу, а не Росії", - підсумував політтехнолог.

Як повідомляв "Апостроф", жителів Донбасу "заманюють" по кримському сценарієм: російськими паспортами і пенсією РФ (всього на 818 грн більшою за українську).