RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Стало відомо про нове нашестя російських військових на Донбасі

На окуповану територію Донбасу прибули спеціально сформовані групи снайперів, а також інструктори з Росії, які будуть проводити навчальні збори.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Як зазначається, командування окупантів приділяє особливу увагу застосуванню снайперів для нанесення втрат особовому складу військ ООС, а також загострення ситуацію на Донбасі.

"ід керівництвом прибулих з РФ інструкторів з 3 травня ц.р. проходять навчальні збори зі снайперами з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. У ході підготовки снайперів використовуються дослідницькі зразки великокаліберних снайперських гвинтівок та переобладнані протитанкові рушниці", - йдеться в повідомленні.

Як стверджується, крім інструкторів, на Донбас прибули також спеціально сформовані групи снайперів однієї з російських ПВК для виконання "особливих" завдань.

"Поряд з нанесенням втрат особовому складу об’єднаних сил діяльність найманців спрямована на провокування загострення обстановки шляхом обстрілів позицій своїх військ для звинувачення українських підрозділів у веденні вогню", - повідомляють розвідники.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 6 травня під час візиту на позиції українських військовослужбовців на Донбасі президент Петро Порошенко призначив нового командувача Об'єднаними силами, їм став генерал-лейтенант Олександр Сирський.