RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Одесі облили фекаліями відому активістку: фото і заява постраждалої

У вівторок, 7 травня, в Одесі облили фекаліями місцеву журналістку і активістку організації "Зелений лист" Світлану Подпалу.

Про це повідомляє видання "Думська", посилаючись на слова керівника організації Владислава Балінського.

Інцидент стався в районі Літнього театру.

"У Приморський відділ поліції надійшла інформація про те, що в районі Літнього театру активістку Світлану Подпалу невідомий облив фекаліями. За даним фактом розпочато досудове слідство за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 296 КК України", - прокоментував інцидент радник начальника ГУНП Руслан Форостяк.

Сама ж Попала на сторінці в Facebook написала, що прибула на місце, щоб бути присутньою при огляді фахівцем КП "Зелентрест" пересаджених напередодні робочими дерев.

"Я була одна. На місці був присутній Степан Филимон, Сергій Тригуб, велика кількість чергових тітушек, тривали незаконні роботи. До мене підійшов виконроб Микола Пастер і завів розмову. Буквально через хвилину підбіг хлопець з повним відром помиїв і облив мене з ніг до голови. Тітушки сміялися і знімали мене на відео", - написала активістка.

Також про інцидент написав і громадський активіст Ігор Кравець. Він зазначив, що недавно на тому ж месці облили фекаліями народного депутата Мустафу Найєма, який приїхав на допомогу одеським активістам.

Крім цього, він нагадав слова мера Одеси Геннадія Труханова.

"Труханів виступив з черговим хейт-спітчем на фестивалі еко-активістів, де їх принизив в тому числі, а вони мовчали", - уточнив Кравець.

У цьому висловлюванні його підтримав і еко-активіст Владислав Балинський.

"Слова Труханова на екофесті по дескредітаціі ГО "Зелений лист" досягли свого адресата. Ось, конкретний приклад злагодженої роботи пропагандистської машини і мер обвинувачений в корупції вже опустився до відкритого протистояння з жителями Одеси", - написав у Facebook активіст.

Як повідомляв "Апостроф", 19 квітня народного депутата Мустафу Найєма який, приїхав до Одеси підтримати активістів, наближених до забудовника Аднану кивання, які виступають проти міського проекту реконструкції Літнього театру в Горсаду, облили нечистотами.