RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Як кадрові російські військові знищували село на Донбасі: розповідь учасника

Російський військовослужбовець, який воював на сході України під Луганськом, розповів про те, як кадрові російські військові знищували одне з сіл на Донбасі.

В інтерв'ю "Новій газеті" чоловік заявив, що за бойові "заслуги" він був нагороджений медаллю, після чого написав рапорт про звільнення.

"У нас були навчання в Псковській області. Після навчань нас відвезли на псковський аеродром, звідти - в Ростов. Вже в Ростові командир роти сказав, що тепер ми прямуємо до Луганська. Для забезпечення... загалом, нам сказали, що треба супроводжувати колону з гуманітарною допомогою", - поділився військовий.

При цьому чоловік визнав, що ні однієї вантажівки з гуманітарною допомогою не бачив.

Він також додав, що на схід України їхали військовослужбовці з усіх міст і регіонів Росії.

"Танкісти з нами поруч були з Чечні. Не чеченці, а військова частина знаходиться на території Чечні. Бойова тактична група - 90 осіб. Рота. Спочатку ми тиждень просто стирчали в лісі. Через тиждень нам сказали, що ми повинні штурмувати два села. Одне селище я ніколи не забуду, це Новосвітлівка", - додав він.

Військовий розповів, що їм надійшов наказ знищити людей, які знаходяться в цьому селі, так як вони не є мирними жителями.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Донбасі на озброєнні бойовиків помітили російську переносну станцію наземної розвідки ПСНР-8 "Кредо-М1".