RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

На Донбасі пострілом в скроню убитий син одного з ватажків ДНР: подробиці

На Донбасі було вбито сина екс-заступника мера Горлівки Олександра Аліпова, який очолював "службу по тарифах" в так званій ДНР.

Про це повідомляє місцевий ресурс Gorlovka.ua.

Євгенія Аліпова вбили пострілом у скроню у себе в квартирі на початку травня цього року. Поховали бойовика в Донецьку.

Євген - син Олександра Аліпова, виконуючого обов'язки "керівника республіканської служби з тарифів ДНР", а до цього працював заступником мера Горлівки. До 2014 року Євген Аліпов був генеральним директором оптового ринку "Господар", а чим займався з 2014 року - невідомо.

Співчуття Аліпову висловив мер Горлівки від ДНР Іван Приходько.

Відзначають, що Олександр Аліпов до окупації Донбасу російськими бойовиками займав посаду першого заступника Міністра ЖКГ, а потім став заступником мера Горлівки. Після окупації міста в 2014 році перейшов на службу в так звану ДНР. Сам він уродженець Горлівки, але проживає в Донецьку.

У 2016 році проти нього було висунуто звинувачення. Прокуратура підозрювала "заступника міністра ДНР" Олександра Аліпова в крадіжці газу на 162 млн. Гривень. Він, в свою чергу, був готовий спілкуватися з українським правосуддям по "Скайпу" і говорив, що не ховається ні від кого, а живе і працює в Донецьку. За версією слідства, він займався махінаціями починаючи з квітня 2010 року.

Як повідомляв "Апостроф", з середини квітня українські військовослужбовці зуміли ліквідувати трьох бойовиків, які пізніше були ідентифіковані волонтерами.