RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​Виб'ємо до кордону: екс-командувач ООС заявив про готовність ЗСУ взяти Донбас

Колишній командувач Операцією Об'єднаних сил, генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що ВСУ в силах звільнити окупований Донбас протягом доби.

Про це він повідомив в інтерв'ю ТСН.

Наєв також зазначив, що зараз перед українськими бійцями не стоїть завдання повного звільнення непідконтрольних територій.

"Безпосередньо на військову акцію по звільненню території піде дуже мало часу - менше доби. Головне в такому випадку - дуже швидке дію, щоб дійти до українського кордону і там закріпитися. А на звільненій території відразу ж повинні почати спеціальні заходи Національна гвардія, Національна поліція, інші силові структури", - сказав Наєв.

При цьому поки що у ВСУ немає планів по повернення міст, які відповідно до "Мінським угодами" повинні знаходитися під контролем України: Дебальцеве, Докучаєвськ та інші менш населені пункти.

"ООС має, перш за все, стабілізаційну функцію, щоб контролювати ворога і зайняти вигідні позиції. Держава визначила, що основний шлях отримання нашої перемоги - політико-дипломатичний", - зазначив він.

"З приводу звільнення (окупованих земель), що не стояло завдання обов'язково щось звільнити. Стояло завдання поліпшення тактичного положення, тобто отримати такий стан, яке б давало перевагу над ворогом: зайняти панівні висоти, відвести далі від населених пунктів і знизити бойову активність ворога, позбавити його права вогневої переваги", - додав Наєв.

Як повідомляв "Апостроф", Наєв повідомив, що на окупованому Донбасі сьогодні знаходиться 35 тисяч російських військових, в Криму - 40 тисяч.