RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Нацгвардії проходять обшуки: журналісти дізналися про підозру екс-главі НГУ

Національне антикорупційне бюро проводить обшуки в будинках Національної гвардії та будівельної корпорації "Укрбуд девелоупмент" у справі про будівництво житла військовим.

Про це повідомляють "Українські Новини" із посиланням на джерело в правоохоронних органах.

"Обшуки у справі про будівництво житла для Нацгвардії", - повідомило джерело.

У цілому у справі проводиться близько 20 обшуків.

За інформацією THE NEWSROOM, антикорупційні органи готують підозру нещодавно звільненому очільнику Нацгвардії Юрію Аллерову.

Підозра готується за ст. 191 (привласнення, розтрата майна , в т. ч з використанням службового становища). Загальний збиток бюджету від ймовірних махінацій з житлом для військових натепер оцінюється у 81 мільйон гривень.

У компанії "Укрбуд Девелопмент" у свою чергу спростували претензії правоохоронців на свою адресу.

Зокрема, детективи вивчали рівноцінність обміну квартир, які були передані для потреб Національної гвардії України при будівництві будинків в Києві. Йдеться про житлові площі, передбачені у будинку по вулиці Коновальця, 34 (ЖК "Аристократ"), по вулиці Бориспільській, 23а, 25а, 27а (ЖК "Оберіг").

В "Укрбуд" підкреслили, що обмін відбувався з ініціативи колишнього керівництва Національної гвардії, а його рівноцінність і відсутність порушень були підтверджені експертизою Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

"Відзначимо, що розслідування за цим фактом проводиться близько двох років. Протягом цього часу проведено низку слідчих і процесуальних дій, оціночних експертиз. При цьому ТОВ "Укрбуд Девелопмент" всіляко сприяло розслідуванню шляхом надання необхідних документів, добровільної згоди на проведення оглядів, працівники давали свідчення як свідки", – йдеться в офіційній заяві компанії.

Зазначається, що об'єктивних причин для проведення обшуків детективами НАБУ не було.

"У той же час, тривалість розслідування детективами НАБУ викликає занепокоєння. Кримінальне провадження, розслідування щодо якого з невідомих причин ніяк не закінчиться протягом тривалого часу, шкодить діловій репутації ТОВ "Укрбуд Девелопмент" , яке є активним учасником будівельного ринку Києва і представляє інтереси тисяч фізичних осіб-інвесторів будівництва", – відзначили в заяві.

Представники компанії допустили, що наявність відкритого кримінального провадження може використовуватися в нечесній конкурентній боротьбі з метою перешкодити здійсненню господарської діяльності.

Як повідомляв "Апостроф", на початку 2019 року військовослужбовці військової частин 3078 Національної гвардії, що знаходиться у Києві, здійснили оборудку, в рамках якої було здійснено розкрадання 500 тисяч гривень з бюджету.