RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

​Затриманий екс-командувач Нацгвардії України: всі подробиці

У вівторок, 14 травня, затримали екс-командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова, якого підозрюють у заволодінні 81 мільйоном гривень.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

Так, колишній командувач Нацгвардії затриманий за підозрою в заволодінні майном Головного управління Нацгвардії на 81 640 000 гривень.

Дії Аллерова кваліфіковані за частиною 5 статті 191 (Привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах або організованою групою, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкції статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Також разом з ним затриманий і генеральний директор компанії-забудовника і оцінювача. Вирішується питання про повідомлення особам про підозру і обрання їм запобіжного заходу.

Слідство встановило, що в 2000-х роках Нацгвардія і компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини повинні були побудувати житловий комплекс з вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія повинна була отримати в житловому комплексі 50 квартир і 30 паркомісць.

Однак згодом, в 2016-2017 роках, сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від цих квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир в будинку, який та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро "Бориспільська"). Вартість цих квартир, як встановила проведена в рамках досудового розслідування експертиза, на 81 635 448 гривень менша від тієї, в яку оцінено квартири, які повинна була отримати Нацгвардія на старті домовленостей.

Як повідомляв "Апостроф", до депортації ряду громадян Грузії з України в 2017 році причетний глава Нацгвардії Юрій Аллеров.