RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З'явилося відео про безчинства озвірілих бойовиків на Донбасі

У Луганській області артилерійський снаряд бойовиків розбив приватний будинок в районі шахти і однойменного селища Карбоніт, а всього там розірвалося півтора десятка важких боєприпасів 122-го калібру.

Про це повідомляє ТСН.

Місцеві жителі перелякані через те, що відбувається. Однак раніше вони запевняли, що вже нічого не бояться. Але зараз жителі розповідають про кулі завбільшки з палець, які прилітають до них у двір.

"Будинок розбило мені. З того боку дах розбили, буквально два тижні тому", - сказав житель Золотого-4 Віктор Михайлович.

Крім того, люди скаржаться і на обстріл важкими боєприпасами з боку Первомайська. За їхніми словами, під час вибуху вони руйнують все. Відзначають, що танковий снаряд не залишає нічого від квартири.

"Воно у мене над головою все пролітало - в житлові квартали", - розповів боєць з позивним "Штиль".

А у селищі Карбоніт снаряд залишив без даху житловий будинок.

"Стріляли, думаю: вийду, послухаю - куди? Буквально два метри від хвіртки відійшов - воно: гуп! Повертаюся - воно пил, шматки валяються, все", - заявив господар зруйнованого будинку Михайло. Але не дивлячись на це, головне для нього і господині - що всі живі. Жінка в цей час була на роботі, чоловік дивом не постраждав, але тепер завмирає від будь-яких гучних звуків.

У той же час військові не бачать видимих причин такого потужного обстрілу, однак війна в районі Золотого останні кілька тижнів практично не затихає. "Кожен день! Кожен день шумлять", - зізнався "Штиль". Місцеві, не дуже розбираючись в калібрах, а те, що роблять бойовики з їх селищем останнім часом, називають дуже зрозумілим епітетом: "Останні два тижні - взагалі озвіріли!"

Як повідомляв "Апостроф", за добу суботи, 18 травня, російсько-окупаційні війська 18 разів атакували позиції українських військових, поранивши чотирьох українських захисників.