RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Єгипті військові взяли в "полон" українських моряків: подробиці

В Єгипті флот затримав український танкер з нафтою Sea Shark, на якому знаходяться 17 українських моряків.

Про це повідомляє інформаційне агентство "Укрінформ", посилаючись на слова капітана танкера Віталія Нестеренко.

"Ситуація на борту дуже критична! Життя екіпажу під загрозою! Всі ми знаходимося в заручниках до тих пір, поки вантаж не буде незаконно вивантажено людьми, які працюють на флоті", - сказав він.

На борту танкера 1,1 мільйоном барелів сирої нафти і зараз він знаходиться в районі популярного єгипетського курорту Айн-Сохна. Однак судно хочуть перемістити до невідомого капітану терміналу.

Також на танкері знаходиться і екіпаж у складі 31 особа: 17 громадян України, два моряка з Криму, один азербайджанець і 11 осіб з Філіппін, Шрі-Ланки та Індії.

Згідно з листом капітана Нестеренко, 18 травня вранці адмірал єгипетського флоту Мустафа разом з іншими офіцерами піднявся на борт судна, заявивши, що всі пересування екіпажу обмежені, поки танкер не буде розвантажений. Адмірал попередив екіпаж, що "якщо хтось не виконає наказ, він застосує силу". Офіцери флоту вели себе дуже агресивно по відношенню до команди танкера, погрожуючи зброєю.

"Виконуючи вказівки флоту, екіпаж був розділений на дві групи і зібраний в двох коптильнях. Деякі члени екіпажу почувалися дуже погано через високий кров'яний тиск. Ми попросили організувати візит до лікаря. Військово-морські сили відмовилися", - написав капітан, зазначивши , що в каютах не дозволили залишитися навіть тим, у кого є проблеми зі здоров'ям.

Крім того, загарбники вилучили багато мобільних телефонів, заборонивши членам екіпажу здійснювати будь-які дзвінки, навіть в посольство або членам сім'ї.

Капітан Нестеренко закликав донести його повідомлення в Інтерпол, ІМО, МОП, ООН та інші відповідні організації.

Як повідомляв "Апостроф", російські прикордонники затримали японське риболовецьке судно в акваторії Японського моря.