RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

Всі новини

США передали українським бійцям потужну сучасну зброю: опубліковано фото

20 травня США передали Збройним Силам України два сучасних контрбатарейних радари класу AN/TPQ-36.

Про це йдеться на сайті відомства.

Від американської сторони сертифікати на володіння найсучаснішими засобами контрбатарейної боротьби заступнику начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенанту Радіону Тимошенку вручив офіцер армії США підполковник Тод Гоф.

Підполковник Тод Гоф наголосив, що передача сучасного озброєння українським військовим – це прагнення Уряду та народу США допомагати Україні захищати свій суверенітет та територіальну цілісність. Загалом, починаючи з 2014 року американські партнери передали до підрозділів Збройних Сил України 13 сучасних контрбатарейних радарів.

"Ми уже стали свідками, як такі радари захищають територію України на Сході. Ці контрбатарейні станції – частина безпекової допомоги США, вартість якої складає понад 1 мільярд 100 мільйонів доларів. США продовжуватимуть допомагати Україні, адже ми віддані справі захисту суверенітету і територіальної цілісності вашої держави. Крім цього, ми допоможемо Україні розбудовувати її оборонні інституці", – додав підполковник Тод Гоф.

Радари класу AN/TPQ-36 є найсучаснішими засобами контрбатарейної боротьби і призначені для виявлення і знищення артилерії. Радари знаходяться на озброєні армії США. Станція контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36 призначена для виявлення та визначення координат вогневих позицій мінометів, артилерійських гармат та реактивних систем залпового вогню противника.

Як повідомляв "Апостроф", Збройні Сили України нещодавно отримали 120 нових зразків техніки, які раніше не були на озброєнні.