RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Мир неможливий: в Україні озвучили головну мрію Путіна

Європа з задоволенням би повернулася в 2013 рік, коли Росія не починала агресії проти України.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив журналіст Павло Казарін.

"Знаєте, ця історія про те, чому неможливий якийсь всеохватный компроміс і мир, який би влаштував усіх, тому що Європа мріє повернутися в 2013 рік, коли Криму і Донбасу немає, коли не потрібно вводити і підтримувати санкції проти Російської Федерації, коли можна торгувати з величезним російським ринком і займатися політичною корупцією додачу. Напевно, хтось у Києві теж мріє повернутися в 2013 рік, коли немає похоронок, немає мартирологів з фронту і так далі", - сказав він.

При цьому журналіст зазначає, що Москва не збирається повертатися в 2013 рік.

"Її мрія колективна – це переграти 1991-й, адже навіщо їм обнуляти останні п'ять років, якщо вони вважають помилкою останні 28, якщо вони знову хочуть, щоб колишні сусіди по комунальній квартирі переробили несучі стіни назад в міжкімнатні. Вони знову хочуть реконструювати, в тому чи іншому вигляді, імперію або створити новий СРСР-2. І Володимир Путін неодноразово говорив, що він вважає головною геополітичною катастрофою розвал Радянського Союзу, і в цьому сенсі його капітальна і фундаментальна мета залишається незмінною" . - додав він.

Казарін зазначив, що Росія хоче, щоб кордон між РФ і Європою проходив по україно-польському кордоні, а не по україно-російському.

"Якщо для цього господареві Кремля потрібно занурити нашу країну в хаос, то він буде це робити", - завершив він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Путін може занурити Україну в хаос заради відновлення СРСР – Павло Казарін