RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Росії з ножем напали на журналістів через Сталіна: фото і відео кривавого інциденту

У Росії чоловік з ножем, який хотів, щоб журналісти опублікували його статтю про Йосипа Сталіна, напав на працівників ЗМІ.

Про це повідомляє ресурс 360tv.

Інцидент стався в місті Ставрополь. Там зловмисник вчинив замах на життя чотирьох співробітників редакції газети "Родіна".

"Хочу заспокоїти рідних і близьких постраждалих співробітників газети. Загрози життю немає, з ними працюють медики. Буде надана вся необхідна допомога. Двоє вже відпущені додому, ще по двом вирішується питання про госпіталізацію", - заявив губернатор Ставропольського краю Володимир Владимиров.

Одному зі співробітників газети надали медичну допомогу прямо в редакції. Відзначають, що з чотирьох працівників більше всіх постраждав головний редактор газети Микола Бондаренко. Він знаходиться в стані середнього ступеня тяжкості, але загрози життю немає.

Пізніше нападника затримали, ним виявився Костянтин Серафимович Сіднев - філолог зі Ставропілля. За непідтвердженими даними, він знаходиться на обліку в психіатричній лікарні і вже кілька днів числиться, як зниклий безвісти.

"Життя літнього чоловіка схоже на страшну розповідь - він працював на Камчатці вчителем російської та заступився за дітей місцевих коряків. Писав про це статті, слав в камчатські видання - їх ніхто не друкував. Тоді він відправився в Москву - знову відмова. Чоловік був у відчаї і пішов в американське посольство (не дуже гарна ідея) - його затримали, помістили в спецзаклад, родичі знайшли чоловіка в Нижньому Новгороді. іІ це ще не все - він напав на професора через неопубліковану статтю (знайомо?), постав перед судом і відправився в спеціальну лікувальницю. Потім були лікарні Іркутська і переведення в Ставрополь. Три роки тому його забрала сестра - після того як у чоловіка виявили рак шкіри", - пишуть в Telegram-каналі Mash.

Причиною нападу став матеріал про Сталіна, який Сіднев 13 травня приніс до редакції газети "Родіна". Він попросив працівників опублікувати його, але співробітники ЗМІ відмовилися. Тому зловмисник сказав Бондаренко: "Раз так, то я буду вас вбивати".

27 травня Сіднев прийшов до журналістів з сумкою, спираючись на велику палицю, і мисливським ножем, загорнутим в пакет. Він заявив перед нападом: "Я прийшов вбивати, щоб був резонанс". Після цього злочинець штрикнув ножем головного редактора - у нього поранення обличчя. Постраждали ще троє журналістів, які скручували нападника.

Як повідомляв "Апостроф", в Солом'янському районі Києва невідомі скоїли розбійний напад на журналіста.