RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​Там катастрофа: Ярош розповів, як швидко зачистити міста на Донбасі від бойовиків

ЗСУ можуть прорвати фронт і повернути Дебальцеве і Докучаєвськ, тому що у бойовиків немає суцільної лінії оборони, лише окремі "осередки опору".

Таку думку в інтерв'ю "Обозревателю" висловив командувач Української Добровольчої Армією Дмитро Ярош.

"Я б на місці військового командування навіть провів би кілька операцій зі звільнення населених пунктів - тих, які навіть по "Мінську" мають бути нашими. Тих же Дебальцеве, Докучаєвська, наприклад. Чому ні?", - повідомив командувач УДА.

За його словами, в даній ситуації це цілком реально.

"Абсолютно реально. Свого часу я навколо того ж Докучаєвська все на животі облазив. І можу абсолютно точно говорити, що при нормальному плануванні операцій втрат з нашого боку буде небагато. А от втрати ворога будуть дуже серйозними. А для нашого українського суспільства це буде величезна перемога. Тому що такі речі підносять націю. Хоча, повторюся, ці операції, по суті, лежать в оперативно-тактичної площині і не вирішують всієї ситуації. Хоча... Сепар ж можуть і втекти. Коли фронт проривається, вони все починають бігти. Тим більше, ми наблюд аем по передку зараз, що у них на ВОПах стоять по 2-3 людини.

Там катастрофічно не вистачає особового складу, щоб перекрити всю лінію дотику. Якщо почитати, що пишуть, сепари - видно, що вони морально зламані і панікують. Наприклад Горлівський напрямок вони зовсім не перекривають. Тому що, як вони самі визнають, у них немає суцільної лінії оборони, лише окремі "осередки опору"", - заявив Ярош.

Але, як уточнив командувач УДА, проводити наступальні операції потрібно, лише ретельно все обміркувавши.

Як повідомляв "Апостроф", український громадсько-політичний діяч націоналістичного спрямування Дмитро Ярош розповів, скільки потрібно ВСУ часу, щоб здобути перемогу на Донбасі.