RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Бойовики на Донбасі обстріляли житлові будинки, щоб підставити бійців ЗСУ: фото

У Луганській області бойовики обстріляли непідконтрольний Україні населений пункт Сентянівка з метою дискредитації Збройних сил України.

Про це повідомляє прес-служба ООС.

"Українська сторона СЦКК повідомляє, що збройні формування Російської Федерації і їх найманці продовжують вдаватися до практики підступних обстрілів населених пунктів на тимчасово окупованій території України, намагаючись звинуватити в цьому підрозділи Об'єднаних сил. Подібні безвідповідальні і агресивні дії російсько-окупаційних військ спрямовані на дискредитацію ЗСУ, а головне - створюють загрозу життю мирного населення", - йдеться в повідомленні.

Так, 29 травня в Сентянівці спостерігачі ОБСЄ зафіксували пошкодження 6 будинків. За оцінкою Місії, пошкодження будинків викликані потраплянням осколків. За словами місцевих жителів, обстріл будинків стався рано вранці.

"При детальному вивченні інформації, викладеної в звіті, і інформації штабу ООС, а також порядку розміщення позицій підрозділів Об'єднаних сил і озброєних формувань Російської Федерації, є підстави вважати, що зазначений обстріл населеного пункту Сентянівка, який зафіксований представниками СММ ОБСЄ, є фейковий або інсценований з метою дискредитації ЗС України", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК зазначає, що вказаний факт інсценування обстрілу в черговий раз свідчить про цілеспрямовані дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації по загостренню конфлікту на Донбасі, небажанні дотримуватися режиму припинення вогню і свідоме невиконання Мінських домовленостей.

Як повідомляв "Апостроф", в травні на сході України загинули дев'ять українських військових, причому троє з них були вбиті після зміни влади.