RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

В Одесі відбулися масові заворушення в будівлі університету: нові фото і відео

У понеділок, 3 червня, в Одесі відбулися заворушення біля будівлі Національного медичного університету.

Про це повідомляє "Думська".

Згідно з інформацією видання, члени наглядової ради ОНМедУ разом з призначеною МОЗ в.о. ректора Владленою Дубініною і групою активістів прибули до приміщення ректорату.

Спробу провести позачергове засідання зірвала група молодих людей в масках, які увірвалися в приміщення і розпорошили газ. У той же час на місце прибули співробітники правоохоронних органів, які отримали повідомлення про мінування будівлі і почали евакуацію.

Дубініна і члени наглядової ради вимушено покинули будівлю в супроводі поліції.

Прихильники колишнього ректора Валерія Запорожана, які зібралися під будівлею, кричали їм услід "Ганьба!".

Прес-служба університету оприлюднила знімки, зроблені всередині будівлі, на яких видно в тому числі барикади з меблів, побудовані прихильниками Запорожана.

Поліція затримала 51 учасника сутичок. За попередніми даними, з боку Запорожана в заворушеннях брали участь бійці охоронної фірми "Зевс", з боку Дубініної і МОЗ - активісти "Нацкорпуса" і "Автомайдану" Євгенія Резвушкіна.

Як повідомляє ГУ НП в Одеській області, учасники конфлікту були доставлені в Портофранківське відділення поліції для з'ясування всіх обставин. Вирішується питання про початок кримінального провадження по ст. 296 КК України - хуліганство.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 27 травня в Південній виправній колонії загального режиму № 51, розташованій в Одесі на Люстдорфської дорозі, спалахнули заворушення.