RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Вбивство Гандзюк: організатор розповів про розцінки замовника нападу

Замовник нападу на Катерину Гандзюк пропонував виконавцям п'ять тисяч доларів за переломи рук і ніг активістки, а за обливання сірчаною кислотою - всього три тисячі.

Про це слідству розповів організатор нападу, Сергій Торбін, передає "Інсайдер".

В угоді про визнання вини, на яку погодилися всі п'ятеро обвинувачених - Микита Грабчук, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Сергій Торбін і Віктор Горбунов - йшлося про те, що замовник [фігурує в тексті як Особа 1] особисто зустрівся з Торбіним (майбутнім організатором групи) на території парку, і запропонував скоїти напад на Катерину Гандзюк.

Спочатку замовник пропонував заплатити п'ять тисяч доларів за "переламані кістки рук і ніг", а за обливання кислотою - 2,5-3 тисячі доларів. Торбін погодився на пропозицію. Сірчану кислоту співучасники вирішили купувати через інтернет.

Надалі Торбін привернув до нападу Грабчука, Васяновича, Вишневського і Горбунова. Вони повинні були стежити за Катериною Гандзюк, а також знайти і придбати сірчану кислоту. В угоді також зазначено, що Торбін охарактеризував Гандзюк підібраним виконавцям як проросійську активістку. Таким чином, він спровокував їх згоду на злочин, оскільки всі вони - учасники бойових дій на Донбасі.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 3 червня на засіданні Покровського районного суду Дніпропетровської області організатор нападу на Катерину Гандзюк Сергій Торбін визнав себе винним і пішов на угоду зі слідством.