RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

​Вбивство Гандзюк: біля АП зібралося близько сотні активістів, фото і відео

У Києві біля Аміністраціі Президента розпочалася акція "Хто замовив Катю Гандзюк?", на якій зібралися близько 100 активістів.

Про це повідомляє УНН.

Спочатку учасники заходу хвилиною мовчання вшанували жертв геноциду кримськотатарського народу, а потім оголосили вимоги до нової влади України та запалили фаєри.

"40 українських міст. 8 світових столиць. Більше 1000 українців з усіх куточків світу. Одночасно. "Україна питає: хто замовив Катю Гандзюк?", - відзначили організатори.

Активісти зазначають, що виходять на гідне ставлення до них і права на безпечне життя у власній країні.

"Ми вимагаємо відповіді: хто вбив Катю, хто замовив нападу на активістів, хто влаштував нам терор? Ми вимагаємо покарання. Ми нагадуємо суспільству і нової влади, що більшість нападів на активістів досі не розкриті; замовники - безкарні. Так не може бути в Україні нашої мрії ", - відзначили організатори.

До акції, за їхніми словами, приєдналися Київ, Біла Церква, Ірпінь, Обухів, Гатне, Вінниця, Луцьк, Нововолинськ, Ківерці, Рожище, Дніпро, Костянтинівка, Слов'янськ, Маріуполь, Торецьке, Краматорськ, Житомир, Малин, Ужгород, Запоріжжя, Бердянськ , Івано-Франківськ, Кропивницький, Сєвєродонецьк, Львів, Новояворівськ, Одеса, Миколаїв, Полтава, Кременчук, Рівне, Дубно, Суми, Тернопіль, Чортків, Харків, Херсон, Черкаси, Чернівці, Чернігів.

Акції також були заплановані і за кордоном: Стратсбург, Лондон, Берлін, Прага, Брюссель, Варшава, Париж і в містах Канади.

Як повідомляв "Апостроф", один з фігурантів справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк Владислав Мангер почав активний збір грошей. Активісти вважають, що кошти йому потрібні для того, щоб "відмазатися від вбивства".