RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З'явилися нові скандальні подробиці про підозрюваного у вбивстві хлопчика в Переяслав-Хмельницькому

Один з поліцейських, якого звинувачують у вбивстві 5-річного Кирила Тлявова, свого часу не пройшов переатестацію, був звільнений, але поновився на посаді через суд.

Про це в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1" повідомив глава Нацполіції Сергій Князєв.

Цей же поліцейський також тричі уникнув обов'язкового відрядження на Донбас.

"Один із цих негідників поновився на службі в 2018 році. За моїм наказом всі поліцейські, які поновилися на службі, повинні пройти підвищення кваліфікації і вони в ротаційному порядку направляються на Схід нашої держави - у Донецьку та Луганську області. Там завжди є що робити поліцейським, достатньо роботи. Один із цих негідників чомусь уник тричі від ротаційного направлення на Схід. І саме в травні поточного місяця - останній раз, коли треба було йому в черговий раз їхати, пропонували їхати. Він приніс лікарняний на дату виїзду. До речі, видану в цій же районній лікарні, де померла дитина (Кирило помер у Києві, в лікарню Переяслав-Хмельницького його доставили пораненим, - прим. ред.)", - заявив Князєв.

Як повідомляється, 3 червня суддя Дмитро Костенко, який поновив на посаді поліцейського Петровця (один з обвинувачених у вбивстві), отримав підвищену зарплату і право засуджувати довічно. У 2017 році цей же суддя збив на машині дівчинку, але уникнув покарання - покарали батька дівчинки.

"Але я хочу сказати важливе. Гідність на майданах не видають. Саме це є основна відмінність. Можна отримати жетон поліцейського, пістолет, а також відповідні права, які надаються поліцейським для виконання покладених на них обов'язків. Що ми робимо постійно. Але виховати гідність - на це потрібен час. Під час переатестації, під час створення Національної поліції атестаційними комісіями було звільнено з органів внутрішніх справ 4700 працівників з формулюванням: "Не відповідає займаній посаді. Неможливо працювати в поліції". На жаль, я хочу констатувати, що трохи більше 3100 осіб поновилися в Національній поліції за рішеннями окружних адміністративних судів. До речі, також зобов'язані були виплатити за вимушений прогул компенсацію грошову. Це є закон і його треба виконувати", - сказав Князєв.

Нагадаємо, докладніше про загибель дитини читайте в матеріалі "Апострофа": Резонансне вбивство 5-річного Кирила Тлявова в Переяслав-Хмельницькому: фото, відео і всі подробиці.