RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Резонансне вбивство 5-річного Кирила Тлявова в Переяслав-Хмельницькому: фото, відео і всі подробиці

31 травня в Переяслав-Хмельницькому, Київської області, п'ятирічний Кирило Тлявов отримав вогнепальну травму голови, яка виявилася смертельною. У вбивстві звинувачують двох співробітників місцевої поліції.

"Апостроф" зібрав все, що відомо про цей кричущий випадок.

Відразу ж після надходження перших новин про травму Кирила називали і підозрюваних. Ними виявилися двоє поліцейських, які, перебуваючи в стані сильного сп'яніння (за словами бабусі хлопчика - "без свідомості п'яні"), стріляли по банках у дворі приватного будинку. Кирилу не пощастило опинитися поруч, і одна з куль влучила йому в голову.

Самі поліцейські спочатку стверджували, що хлопчик просто гуляв поруч, "з необережності послизнувся і впав на асфальтобетонне покриття та камінь, в результаті чого отримав травму голови". Однак скоро вони зізналися в скоєнному злочині і були затримані. Стали відомі і імена поліцейських - старший сержант Володимир Петровець і лейтенант Іван Приходько.

Новина про те, що Кирило помер, викликала широкий резонанс в суспільстві. Прокурор Юрій Луценко негайно заявив про те, що стаття, за якою звинувачують поліцейських, буде змінена на "умисне вбивство". У той же вечір, 3 червня, біля будівлі МВС зібралися активісти, які принесли іграшки, для того щоб вшанувати пам'ять хлопчика, і фаєри з петардами, щоб підкріпити свої вимоги про покарання поліцейських і про відставку їх начальників, включаючи міністра МВС Арсена Авакова.

На наступний ранок встиг відбутися ще один скандал - прибиральники викинули принесені активістами іграшки.

4 червня пройшов суд по двом затриманим. Обом була обрана міра запобіжного заходу у вигляді двох місяців під вартою.

Однак після суду адвокат сім'ї загиблого Кирила, Олександр Щербина, заявив, що в справі може з'явитися ще один фігурант. Нібито зброю, з якої було нанесено смертельну травму, давали в руки іншій дитині - сину одного з обвинувачених. Цю інформацію підтвердив і прокурор.

"Апостроф" продовжує стежити за подіями навколо резонансного вбивства Кирила Тлявова.