RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Екологічна катастрофа, яка загрожує великому місту на Київщині: нові подробиці і фото

Небезпечні хімікати, які через ДТП потрапили до річки Рось, були викрадені з сільгосппідприємств Вінниччини, а на автомобілі, який їх перевозив, не було номерних знаків.

Про це повідомляє поліція області.

"Забруднення сталося в результаті аварії за участю автомобіля "Мерседес Спринтер" і розгерметизації частини ємностей з хімічними речовинами для обробки сільськогосподарських рослин, які він перевозив. Встановлено, що гербіциди були викрадені з сільгосппідприємств Вінниччини", - повідомили в поліції.

Правоохоронці також зазначили, що автомобіль був без номерних знаків. Його, а також каністри з хімічними речовинами підняли на поверхню.

"Встановлено, що хімікати були викрадені з фермерських господарств Козятинського та Липовецького районів. В результаті загоряння автомобіля сталася розгерметизація частини ємностей з хімічними речовинами, в результаті чого кілька речовини вигоріло і потрапило в водойму", - йдеться в повідомленні.

Слідчим відділом Погребищенського відділення поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 242 Кримінального кодексу України (Порушення правил охорони вод). Крім того, за фактами крадіжок гербіцидів в Козятинському та Липовецькому районах відкриті кримінальні провадження у ч. 3 і ч. 5 ст. 185 КК України (крадіжка).

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в селі Збаржівка Вінницької області під час транспортування в річку Рось перекинулася вантажівка з хімічними препаратами, внаслідок чого загинула риба і всі мешканці водойм. Місцевим жителям заборонили купатися у водоймах, а увечері 9 червня буде припинено подачу води в Білу Церкву.