RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Не слуги до господаря: Зеленський записав відео напередодні найважливішого суду щодо виборів

Президент України Володимир Зеленський заявив, що прийде на засідання Конституційного суду, на якому розглядатимуть президентський указ про достроковий розпуск Верховної Ради.

Про це він сказав у своєму відеозверненні, опублікованому в Facebook.

"Завтра Конституційний суд розглядатиме питання розпуску парламенту. Знаєте, мене запросили на це засідання і це буде вперше за 28 років історії незалежності України, коли президент прийде на засідання Конституційного суду. Саме так буде, а не навпаки, коли "хазяїн" викликає своїх слуг, своїх суддів до себе в кабінет", - сказав президент.

Зеленський заявив, що завжди буде захищати волю народу. В даному випадку - розпуск парламенту.

"Ми впевнені у своїй юридичній позиції, але найголовніше - це моя позиція президента, коли розпускав парламент, це був і є величезний запит українського народу. Волю народу я завжди буду захищати. Я вас підтримую і відчуваю, і завтра буду відчувати вашу підтримку", - підкреслив президент.

Як повідомляв "Апостроф", Конституційний Суд України розгляне указ президента України Володимира Зеленського "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів" в невідкладному порядку 11 червня.