RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Хто винен в аварії Boeing на Донбасі: голландці назвали нові прізвища

Голландське телебачення Nieuwsuur назвало прізвища нових підозрюваних у справі катастрофи Boeing рейсу MH17 на Донбасі.

Відповідний переклад статті опублікувала Світлана Самборска в Facebook.

"Перше ім'я - Сергій Мецкаєв. Он є командиром 53-й зенітно-ракетної бригади, що базується в Курську, Росія. У 2014 році він відправився з конвоєм, який перевозив Бук, який збив MH17, з бази в Курсі в район Міллерово, що недалеко від українсько-російського кордону", - розповіла вона.

Крім того, відомо про такого собі Івана Без'язикова, громадянина України.

"Він працював на збройні сили України в 2014 році, але співпрацював з сепаратистами. Був допитаний українською поліцією в кінці 2016 року, а потім заарештований. Зараз під судом в Україні. Влітку 2014 року Без'язиков зустрів двох росіян, які пов'язані з перевезенням Бука з Росії в напрямку місця старту", - додала вона.

Крім того, ще один підозрюваний - Сергій Дубинський (позивний Похмурий).

"Був керівником спеціальної російської розвідувальної служби, яку було сформовано на початку липня 2014 року і активно брала участь в гібридній війні в Східній Україні. У його підрозділі було близько 300 осіб. У минулому Дубинський служив в російській армії в різних конфліктах, зокрема, в Афганістані" , - наводить витяги з його біографії Самборска.

Крім цього, також є інформація і про декого Олега Поєлатова.

"Він був начальником розвідувально-диверсійного підрозділу спеціальної російської розвідувальної служби. Це теж офіцер ЗС РФ, позивний Гюрза. Поєлатов, відповідно до перехопленої телефонної розмови, вранці 17 липня 2014 року було відправлено на місце старту", - написала вона.

Відомо також, що в логістиці було задіяно п'яте відділення спецслужби російської розвідки.

"Підрозділ очолював громадянин України на ім'я Дмитро Купріян на прізвисько Батя. Він був визнаний винним і зізнався, що був керівником підрозділу сепаратистів, відповідального за транспорт. Роль Купріяна, пов'язана з MH17, не зрозуміла, але, оскільки штаб-квартирою цього підрозділу був офіс транспортної компанії, якій належала платформа, яка перевозила Бук, Купріян міг бути залучений до перевезення", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", Європейський проект по боротьбі з кремлівської дезінформацією EUvsDisinfo зафіксував 89 російських фейків в ЗМІ щодо катастрофи Boeing рейсу MH17 на Донбасі, збитого російським "Буком".