RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Повторення катастрофи: жителі Армянська знову скаржаться на симптоми отруєння

В окупованому Криму, в місті Армянськ, де влітку 2018 року сталася масштабна екологічна катастрофа, знову скаржаться на симптоми, схожі на ті, які були у жителів рік тому.

Про це з посиланням на місцевих жителів повідомляє видання "Крим.Реаліі".

"Часто люди скаржаться, пишуть в місцевій групі. Багато скарг надходить. На погіршення самопочуття. Знову ж таки, опухлі очі, кашель страшний, свербіж. Це все періодично проявляється. Особливо коли настає ніч, коли спека спадає. Те ж саме, що і було влітку (минулого року - прим. ред.). Тут все було очевидно, всі люди прекрасно розуміли, що буде повторення. більше місяця точно, потихеньку починалося, потроху, як більше спека пішла. О четвертій ранку взагалі важко. У алергіків - у мене діти алергіки - це відразу проявляється, кашель, очі опухлі, ми вже на гормональних препаратах", - розповіла активістка з Армянська Катерина Пивовар.

У соціальних мережах також обговорюють погіршення екологічної ситуації, скаржаться на неприємні запахи в місті і нездужання.

Забруднення повітря в Армянську і Красноперекопську також фіксують фахівці кримського Гідрометцентру.

"Рівень забруднення атмосферного повітря визначався як підвищений", - йдеться в опублікованих результатах моніторингу, який проводився з 3 по 10 червня.

Нагадаємо, докладніше про торішній екологічне лихо в Криму читайте в матеріалі "Апострофа": Операція Москви або аварія: що сталося в Армянську.