RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Допомагав шукати дівчинку: місцеві жителі розповіли про підозрюваного у вбивстві під Одесою

Жителі міста Іванівка в Одеській області розповіли про Миколу Тарасова, який підозрюється в жорстокому вбивстві 11-річної Даші Лук'яненко.

Про це повідомляє видання KP.UA.

У місцевій сільраді говорити про справу Дар'ї Лук'яненко не хочуть - заборонили правоохоронні органи. Але зізнаються: настільки звіряче вбивство стало великим потрясінням не лише для Іванівки, а й усієї області. І жителі села за себе не ручаються - справа може закінчитися самосудом.

"Зараз в центрі у нас все спокійно, але вранці я проїжджав повз будинок Тарасова, там поліція все взяла під охорону. Жителі готові Тарасових розірвати на шматки за таке звірство. Я, до речі, знаю їх сім'ю. Люди вони не особливо помітні, але діти у них трохи дивні в поведінці. Ніби з іншої планети", - розповів житель Іванівки Віктор Мар'єнко.

Іванівка - селище міського типу з населенням трохи більше 5 тисяч чоловік. Містечко не курортне, але до моря всього 60 кілометрів. Роботи, крім місцевого ринку під назвою "Привоз", майже немає. Молодь перебралася ближче до Одеси або поїхала до Києва.

Віктор Мар'єнко торгує на ринку, збоку від нього намет сім'ї Тарасових, вони торгують продуктами. А навпроти - намет батьків загиблої Даші Лук'яненко.

"На контейнері з товаром на ринку у Тарасових хтось вже написав фарбою "смерть вбивці". Сім'я їх живе поруч з ринком. По камерам відеоспостереження видно, як йшла Даша, а слідом за нею Микола. Швидше за все, він за нею стежив. Дочекався зручного моменту і затягнув до себе у двір. Коли його затримали, люди кажуть, що він зізнався, мовляв, Даша йому подобалася. Наші були готові піти на самосуд, але їх зупинила поліція", - зазначив житель.

За словами Віктора, Микола Тарасов раніше не судимий. А з родиною покійної Даші Лук'яненко добре знайомий, підробляв у них вантажником. Постійної роботи у нього не було. Незрозуміло, дружили між собою сім'ями Лук'яненко і Тарасові.

"У Миколи ще брат є старший, він навчався в Одесі. Знаю по школі ще, що весь час хтось його кривдив, не міг він постояти за себе. Але зараз допомагає своїм батькам по бізнесу", - підкреслив Мар'єнко.

Також слова Віктора підтвердив ще один місцевий житель Олег Черняк. Він сказав, що Тарасова люди могли розірвати на шматки через його жорстокий злочин. А одна з дочок Олега вчилася разом з Дариною в одному класі.

"Це правда, що в селі могли влаштувати розправу над цим хлопцем. Пацан цей ніколи особливо ні з ким не спілкувався. Кажуть, він навіть в перші дні Дашу шукати допомагав", - розповів Черняк.

За даними видання "Думська", житель Іванівки Юрій поділився, що якось раз застав Миколу за розпусними діями.

"Бачив, як він стежив за двома школярками. Запитав, навіщо він це робить. Коля не відповів і втік. Мої приятелі подейкують, що бачили, як він роздягався на околиці селища перед дівчатами. Тому з ним ні я, ні мої друзі особливо не спілкувалися", - зазначив житель селища.

У той же час Тарасові все це заперечують, хоча визнають, що він, дійсно, був замкнутим. Брат підозрюваного Олександр показав журналістам кімнату Миколи. Там вони помітили багато дитячих іграшок.

"Він часом, якщо нікого не хотів бачити, ось цим диваном підпирав двері, щоб ми не заходили", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", прокуратура буде звертатися до суду з клопотанням про взяття під варту підозрюваного у жорстокому вбивстві 11-річної Даші Лук'яненко в Іванівському районі Одеської області.