RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Масштабні обшуки в ЗСУ: з'явилися нові фото і дані по чиновникам Міноборони

Обшуки, які 26 червня проводили співробітники Державного бюро розслідувань, проводилися в рамках розслідування у кримінальному провадженні за фактом закупівлі посадовими особами Міністерства оборони України речового майна за завищеною ціною.

Як повідомили в прес-службі ДБР, дії чиновників Міноборони завдали державі збитків на суму близько 100 мільйонів гривень.

Так, були закуплені 20 тисяч бронежилетів, деякі з яких прострілюються, 100 тисяч комплектів військової форми, які не відповідають технічним вимогам, і 300 наметів, які не можуть бути використані за призначенням.

Зараз з'ясовується причетність до таких закупівлях одного з керівників Міністерства оборони України, а також керівників департаментів та управлінь міністерства.

"Це не тільки спроба збагатитися під час державних закупівель. Люди, які відповідають за оборону нашої держави, поставили під загрозу життя наших військових, і це – значно страшніше, ніж втрата бюджетних коштів. Наше завдання – робити армію сильною. Викриття таких злочинів має бути завершено притягненням винних до відповідальності. Таке не повинно повторюватися", – виступив із заявою глава ДБР Роман Труба.

Як повідомляв "Апостроф", раніше соцмережі розбурхали обшуки у екс-радника Порошенка Юрія Бірюкова. За його словами, обшуки за дивним збігом обставин збіглися з його реєстрації народним депутатом.