RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

​Під Києвом кандидат в депутати використовував для реклами речдок у кримінальній справі: фото

У Київській області кандидат у депутати незаконно використовував вилучені речові докази в кримінальній справі для власного піару.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Нагадаємо, раніше в селі Бишів в Макарівському районі були знищені пожежею три автобуси. Для проведення слідчих дій і призначення відповідних необхідних експертиз поліція передала транспортні засоби на відповідальне зберігання власникам на території сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу.

На наступний день, під час проведення додаткового огляду місця події, правоохоронці виявили відсутність двох автобусів, які були визнані речовими доказами в кримінальному провадженні.

Як з'ясувалося, всупереч закону, без узгодження з органом досудового розслідування, власники, які мали в подальшому транспортні засоби зберігати до вирішення питання по суті, віддали автобуси орендарю - кандидату в народні депутати. Надалі кандидат в депутати на пошкоджений транспорт розмістив плакати і використовував його для самореклами.

Поліція розглядає різні версії таких незаконних дій. Перш за все, це негативно вплинуло на хід розслідування кримінального провадження, а саме неможливість проведення експертиз для встановлення причин пожежі.

За фактом незаконних самоврядних дій власників автобусів поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 356 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії, встановлюються всі обставини правопорушення.

Як повідомляв "Апостроф", народного депутата об'єднаної опозиції Костянтина Павлова "застукали" у Верховній Раді за переговорами з сином про покупку заводу з виробництва молочних продуктів для своєї дружини.